Modetidningens försvarstal

Ja, jag vet att det är att slå in öppna dörrar att ens nämna ”modebranschen” och ”ideal” i samma mening… Men jag måste ändå dela med mig av min kvällslektyr:

Damernas Värld nr 3/2014

modetidning ideal

Vi har alltså en kvinna som är upprörd över modellerna i Damernas Värld. Tidningen väljer att ta in hennes brev och svara på frågan angående förekomsten av ätstörningar. Vilket Martina Bonnier ”kan försäkra” är lika med noll (imponerande, med tanke på mörkertalet i resten av samhället!). Hon ger dock insändaren rätt i att ”det kan uppfattas som onormalt” – eftersom modellerna är ”unga och längre än genomsnittet” (grattis, alla långa ungdomar, ni ser enligt fru chefredaktör inte riktigt normala ut!)

Och är det bara jag? Eller ”glömmer” Martina att svara på det uppgivna ”Det måste vara något fel när medierna stödjer ett sådant kvinnoideal”…?

Tur att jag bara tog en billig prenumeration för hårvårdsprodukterna jag fick på köpet!
/lägger ett frustrerat huvud (med silkesmjukt hår) på kudden

 

Dela inlägget:

5 Comments

  1. Pingback: Det här med dieter i media igen | Liselotte Melander

  2. Pingback: Mirror, mirror - Om vad jag såg i spegeln (TBT) | Liselotte Melander

  3. Det känns som att de i vanlig ordning försöker slå ifrån sig ansvaret. Som om de minsann vet att det inte förekommer ätstörningar bland modeller idag, för tempot är för högt. Är de helt galna eller??? Att dessutom formulera sig som om hon vet. Som om de har all kunskap i hennes bransch. Det handlar ju fortfarande om att de bara visar modeller med en och samma kroppstyp!!! VAD TRÖTT JAG BLIR!

  4. Pingback: Sophie's Choice: en f.d. modells historia | Liselotte Melander

  5. Pingback: Tankar om damer (och tips till deras värld!) | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *