Fun is the new fit

I måndags skrev jag om allas rätt till gymmet, till träning. I tisdags och onsdags skippade jag mina planerade träningspass.* Och i torsdags tänkte jag lite; Jag är inte ensam om att ha känt mig ovälkommen på en träningsanläggning på grund av att jag till exempel…
…ser otränad ut
…inte är där tillräckligt ofta
…är där för ofta

För mig personligen är det den sista punkten som känns av mest just nu, men kanske inte på det sätt många skulle tro: Jag är inte orolig för någon ska tro att jag övertränar eller ägnar mig åt tvångsmässig träning. Snarare tvärtom: Som välbekant ansikte i träningssalen tänker jag att andra ska tänka att jag orimligt otränad. Jag tänker att andra tycker jag är där i onödan, eftersom jag så uppenbarligen inte utmanar mig, inte utvecklas, inte blir fit.

Jag skäms för att jag bara tränar för att jag har lust. Jag skäms för att jag bara… har kul. OCH HUR GALET ÄR INTE DET?

Strong må vara the new skinny. Men jag vill lansera Fun is the new fit.
Träning är bra för hälsan och vi behöver röra på oss för att må bra. Men humor och glädje i livet är minst lika viktigt. Så nu gör vi så här:

  • Läs om träningsglädje istället för om träningsresultat (t.ex. här)
  • Byt ut fitspo-bilderna mot bilder av kul träning #funisthenewfit
  • Tänk utanför boxen: vad kan du göra som är kul och som kan klassas som träning? (vi är grymt liberala med definitionen!)
  • Skratta åt dig själv om det skiter sig!träningsglädje

Sekunden innan hon ramlade omkull… #funisthenewfit

*Varför jag inte gick på passen som jag brukar? Jag kände inte för det. Dåligt humör kan visserligen lyftas av ett träningspass – men dåligt humör kan också sänka träningsglädjen. Och då struntar jag hellre i det!

Dela inlägget:

9 Comments

  1. Pingback: Glädje-godis: #funisthenewfit | Liselotte Melander

  2. Pingback: Att dra saker (för?) långt | Liselotte Melander

  3. Pingback: Tacksamhetstisdag: Träningstjat | Liselotte Melander

  4. Pingback: Känsloanpassade pass - Hur jag väljer träningsform efter dagsform | Liselotte Melander

  5. Pingback: Dagens Friskis-aste debattartikel om träning | Liselotte Howard

  6. Pingback: Vad hände med träningsglädjen? | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *