Det här med egna dagar (och min lilla egenhet)

Nu äger jag ingen Filofax längre, men det räcker ju med att slå upp valfri webbsida för att få veta att det är kanelbullens, bokens, skrattets eller cykelns dag. Det kan man ju tycka lite vad man vill om. Vad jag tycker om Fettisdagen har jag redan berättat, men det finns ju dagar med grejer man gillar också och då är det väl fritt fram att ha lite extra trevligt.

Grejen är att jag gillar mig själv helt okej. Däremot känns det aldrig lite extra trevligt med ”min” dag. Missförstå mig rätt nu: det är jättemysigt med alla fina grattis på Facebook-väggen och i telefonen under en födelsedag. Men mest för att det skapar kontakt med vänner och bekanta. Det där ”hoppas du har en fantastisk dag” känns konstigt att ta åt sig bara för att det råkar vara ett visst datum. Vad har jag gjort? Att födas kunde jag liksom inte styra så mycket själv över, så… överlevt ett år till…? Är det prestationen vi firar?

Japp, jag vet att jag är underlig. Men jag mår liksom så konstigt varje 5:e maj. Vill bara gömma mig hemma och låtsas som ingenting. Då är det bra att fylla år på en fulltecknad jobbmåndag, men det kan man ju inte alltid styra. Någon hobby-psykolog som kan förklara den här lilla egenheten?

födelsedag
Fake it til you make it! (Det blev Spinning & Cxworx, för er som undrar)

Idag ska vi för övrigt uppmärksamma fothälsa, astma och inkontinens…. Hur ”firar” du? 

Källa: www.temadagar.se

Läs gärna Veronicas kvinnodags/födelsedags-artikel också!

 

p.s. Jag vet att det ser ut som att jag lagt ett extrem-filter på bilden (för att sudda ut alla de där 31 åren?) – men det är faktiskt min telefon som utövat denna retuschering helt själv! Eller okej… det kan ha varit jag som lyckats smutsa sönder linsen, igen… d.s.

Dela inlägget:

4 Comments

  1. Pingback: Att fylla med minnen | Liselotte Melander

  2. Pingback: Jobbig dag | Liselotte Howard

  3. Pingback: Om faderskap och psykiatrisk slutenvård (och ett boktips) | Liselotte Howard

  4. Pingback: Bra början (behövdes!) | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *