Mitt svar vs Expertens svar

Jag inser att många tycker jag är petig, känslig och tolkar in för mycket i saker och ting. Dels för att de vet om min bakgrund (och tillskriver personer med min sjukdomshistoria vissa egenskaper) och dels för att de kanske helt enkelt inte håller med. Det är helt okej. Kom bara ihåg att: 1) Bloggens syfte är just att vara petig med vissa saker, utan att jag nödvändigtvis berörs personligen av just dessa 2) Jag tycker det är kul att dissikera ord och texter, vilket gör att det ibland blir lite överdrivet. 3) Jag är ingen expert på något av det jag babblar om – och är medveten om det.

Med det sagt: Nu tänker jag vara petig och övertolka en text av en riktigt s.k. expert:

yrselFrågan löd ”Varför blir jag så yr?” och kom från en person som bantat ner sig ganska kraftigt, på ganska kort tid. Eftersom jag själv gjort just detta skulle mitt råd INTE vara ”drick ordentligt”. Om någon som bantade sa till mig att de kände sig vimmelkantiga skulle jag svara: ”Ät för guds skull människa!

Jag må påverkas av mina egna erfarenheter. Jag må vara en övernitisk, känslig icke-expert. Men ibland räcker det faktiskt med vanligt sunt förnuft…

Dela inlägget:

4 Comments

  1. Jag får ibland höra samma sak, men jag blir påmind gång på gång varför jag måste fortsätta vara petig. För det handlar ALDRIG om enskilda händelser, det handlar om att de enskilda händelserna tillsammans skapar beteenden och attityder som är osunda och skadliga. Fortsätt peta!

  2. Pingback: Skälla ut reklam – en storm i ett vattenglas? | Johanna Arogén

  3. Pingback: Stötta istället för att störa sig på - varför är det så svårt? | Liselotte Melander

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *