Könsmärkt träning? I alla fall i tidningshyllan

Att samhället och media gör skillnad på män och kvinnor får vi bevis på dagligen, överallt, i olika utsträckning. Ibland blir det löjligt uppenbart. Som när jag bläddrade igenom ”Fitness”-kategorin inne i Readly-appen och de här två tidningarna dök upp sida vid sida:

running

Medan män ska ge sig ut i terrängen ska kvinnorna bli slanka och sexiga. När männen ska unna sig själva häftig utrustning ska kvinnorna få igång familjen. O.s.v.  Bilderna är inte ens värda att kommenteras.

Det finns fysiska skillnader mellan män och kvinnor – skillnader som säkert kan inverka på en persons löpteknik, passande utrustning och optimal träningskost. Men om jag som kvinna därmed är hänvisad till en chockrosa ”sex sells”-pamflett avstår jag hellre…

Läs också Johannas senaste text om feminism och sexualisering

 

p.s. I Sverige verkar dock Runner’s World (japp, det ”svenska” namnet) rikta sig till – hör och häpna! – båda könen. Jag vet inte mycket mer om den tidningen, men hittade i alla fall en klok bloggerska där som skrev det här igår. Återigen: Vad var det jag sa…? d.s.

Dela inlägget:

2 Comments

  1. Pingback: Lästips: Ideal-ideologier | Liselotte Howard

  2. Pingback: Mäns respektive kvinnors hälsa (och skeva hälsoideal) | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *