Träning hjälper visst! Om ovetenskaplig vetenskaplig reklam

akademikliniken

Ordet ”Akademi” för tankarna till vetenskap, kunskap och forskning. Ordet ”Klinik” för tankarna till doktorer, vård och läkekonst. På Akademikliniken verkar man dock ha missat den senaste forskningen inom läkekonst. De senaste 100-tals årens forskning inom läkekonsten, faktiskt. För – surprise, surprise – TRÄNING HJÄLPER. Mot det mesta, faktiskt. Jag tänker inte ens börja länka till avhandlingar, statistiska undersökningar eller evidensbaserade slutsatser – för det finns för många.

Att återfå formen” är däremot ett högst luddigt begrepp. Vilken form? Och vaddå ”återfå”? Är formen (märk väl: i bestämd form) den på bilden? Måste man då ha sett ut så tidigare? Och vad menas för övrigt med ”problemområden”? Krigszoner då eller? (då kan jag i och för sig hålla med: träning löser nog inte Palestinakrisen eller kriget i Syrien…). Kan det vara så att de enbart kopplar ”hjälpsamheten” till viktnedgång…? Som om de antar att träning och vikt automatiskt går hand i hand...? Som om man tränar som ett alternativ till att skära bort kilon med kniv…

Ja, ni fattar. Jag är inte imponerad av reklamen. Och då har jag inte ens börjat kritisera dess placering i QX:s och därmed anspelningen på att homosexuella är mer fåfänga och ytliga än andra.

Nu ska jag lugna ner mig och boka in dagens lunchpass. För träning hjälper.

 

p.s. Jag ifrågasätter fortfarande träningshetsen. Är dock rätt övertygad om att plastikkirurgi inte botar den heller… d.s.

Dela inlägget:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *