Skolavslutningar (TBT)

Idag går vi på dotterns skolavslutning. Lågstadiet är över och ett långt sommarlov väntar. Minns ni känslan? Det är onekligen något särskilt med de där avsluten – något jag kan känna att jag saknar i arbetslivet. Visst tar de flesta sommarsemester, men inte lika tydligt, inte lika laddat.

Efter att ha slutat skolan 16 år i rad kan jag väl ärligt talat inte säga att jag minns varje specifik skolavslutning. Det är mer ett minne av en känsla, av en vit klänning, av sånger – som för det mesta flyter ihop. Men det är klart, vissa tillfällen var mer stämningsfulla än andra. Att sluta första klass. Att gå ut nian. Att ta studenten. Och att få en universitetsexamen.

Om jag måste välja var studenten störst. Med honom vid min sida och framtiden för våra fötter. Inte den minsta aning om att vi två år senare skulle vara föräldrar till någon som skulle äta upp mammas tårta på diplomeringsdagen. Någon som idag går ut trean.

Om vi bortser från tårtgrejen (och det faktum att jag aldrig kan visa upp några bilder av mig själv från dagen jag blev klar med min utbildning) blev det ju faktiskt riktigt bra…

Dela inlägget:

One Comment

  1. Pingback: Barn- och mobilfullt/Barn-och mobilfritt (Om min sommar) | Liselotte Melander

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *