Tacksamhetstisdag: Strength by numbers

I förra veckan skrev vi från Frisk & Fri Norrköping/Linköping en insändare till vår lokaltidning angående en restaurang som skriver ut energimängd på alla sina rätter, vilket jag berättade om här. Reaktionen från restaurangägaren i fråga har nu kommit och lyder:

Vi har haft 12 personer som har varit inne hos oss och kommenterat er artikel. Samtliga tycker att vi ska fortsätta att ha kcaluträkningar på våra menyer.
Ni som läst här ett tag vet att jag – förutom att vara kär i en statistiker – är lite småkär i statistik. Tacksamt svar för min del alltså. Tyvärr har jag även läst forskningsmetodik (flera hp, faktiskt) – och ur den synvinkeln är svaret aningen mindre tacksamt. Men jag ska inte knorra, alla gillar ju inte matte lika mycket som jag. Ska vi köra ”min kompis tycker faktiskt du är dum”-räkning, så fine by me:

Tycker inte som vår insändare: 12 personer* (räknat alla)
Gillat vår insändare: 73 personer (bara räknat dem jag har rättighet att se på Facebook)

Kalorisiffror är jag gärna utan. Andra siffror är jag väldigt tacksam för.

bamse_m_siffror
Ska en bolla med siffror måste en ha styrkan på sin sida 😉

Tack för att ni finns hörrni!

*0,01% av Correns läsare (webbläsare exkluderade, för att vara snäll)
Dela inlägget:

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *