Före- och efterbilder

Jag har påbörjat en artikel om bloggning för tidningen Insikt (om du inte betalat in ditt medlemskap till Frisk & Fri än – gör det nu så hinner du få höstens första nummer!), där jag kommer att ta upp lite kring det här med olika överväganden en gör när en försöker skriva ansvarsfullt. En väldigt uppenbar grej i det – och något vi på Livskick tar för självklart – är att undvika de s.k. ”före- och efterbilderna”.  Ni vet, de där ”tjock blir smal”- eller ”anorektisk blir frisk”-fotona som många frossar i – av mer eller mindre destruktiva anledningar. Det sägs ofta att de ska peppa – och det kan de säkert göra! – men jag har en känsla av att de desto oftare triggar, skuldbelägger och deprimerar dem som tittar. För att inte tala om hur de luras. Min favorit-Gudiol (okej, vet bara en med det efternamnet, men i alla fall) har t.ex. skärskådat en av bluffarna så här:

före-efterHan tipsar – precis som Johanna – också om denna mer utförliga info om hur människor förvillar och förbluffar, för att sälja mirakelprodukter eller bara – tja – jäklas.

Gå inte på det. Och gå inte och må dåligt för något du ser – sluta titta.

Och med det sagt, låt mig bjuda på en före-efterbild:

Före  och efter ett träningspass = Laddad (och tillfreds)  vs slut (och tillfreds)
Före och efter ett träningspass = Laddad (och tillfreds) vs slut (och tillfreds)

Läs också:
Fejkade före-och-efter-bilder, inte bara Photoshop
MIRROR, MIRROR – OM VAD JAG SÅG I SPEGELN (TBT)

Dela inlägget:

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *