Mina rosaklädda prinsessor kan också revolutionera – om pragmatisk feminism

Mina tjejer älskar klänningar, rosa kläder, nagellack och massor andra tjejiga grejer. Ibland ger det mig dåligt samvete, på massor av bakvända, strukturantagande, genus-sätt. Ibland stör det mig att jag inte är så jämställdhetsmedveten som jag borde som mamma, att jag inte känner igen mig tillräckligt i #LikeAGirl, att jag låter dem välja Prinsess-tidningen ibland.

Sen läser jag Hannas briljanta analys och känner mig helt okej igen. För det är så det är. Och det är så vi försöker leva, så gott vi kan.

Att mamma och pappa kan göra samma saker är förmodligen en större revolution än att färgen rosa försvinner från barnklädesaffärerna

.rosarosa2

Sen skulle jag kanske personligen inte välja just dessa outfits…

Dela inlägget:

One Comment

  1. Pingback: Påminnelse om pojkarna | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *