Nya Livskickar! Frågor, svar och nya ansikten

Det händer grejer här på Livskick. Efter 8 månader i gänget tycker jag givetvis att både magasinet och bloggarna är formidabla 😉 – men nu blir det mer, fler och bättre! Redaktionen har utökats och vi har fått massor av nya spännande skribenter. Yours truly kan numera titulera sig ”Redaktör Ideal & Självkänsla”, vilket känns jätteroligt. Johanna har länge varit en stor förebild för mig – och att hon vill ha med mig på det här tåget mot en ny bättre värld (the sky is the limit! 🙂 ) är en stor ära. Att få åka det tillsammans med så många andra potentiella förebilder gör såklart saken än bättre.livskick

För att ni också ska få träffa lära känna några av de nya ansiktena – och kanske mig lite bättre? – har jag bett dem ställa varsin personlig fråga som jag nu ska svara på. Varsågoda:

 • Matsmarta kostredaktören Annica frågar: Vilket är ditt motto?
  Jag har länge kört på ”Per aspera ad Luna” – som en parafras på den vanligare sentensen Per aspera ad Astra. Med andra ord: ”Genom svårigheterna till Månen”. Jag har ju en långtgående grej med månen – och mottot handlar för mig om att livets dalar ska hanteras med siktet inställt uppåt. På en mer privat nivå har mottot också varit talande då svårigheter lett mig till två stycken månstrålar (mina döttrar)
 • Min gamla läsare och vår nyblivna skribent Angelica är nyfiken på: Hur klär du dig helst en dag på jobbet/när du är ledig hemma? Favorit ”mysmat”?
  Nu måste jag ju erkänna… När jag började arbeta hemifrån för drygt ett år sedan var ambitionen att inte låta det påverka min dagliga stil. Yeah right… Numera startar dagen, alla dagar, med en dusch – och sedan på med träningskläderna… För att det är smidigt, bekvämt och användbart. Jag är alltid redo att gå på ett träningspass om jag känner för det – och så är det ju rätt skönt… Men jag sminkar mig ju om jag ska iväg till gymmet i alla fall! 🙂
  Mysmat varierar nog mer än outfit. Nu när det börjar bli kallt sätter suget efter soppa in, klyschigt nog. Eller min mans fantastiska tomatsås! <3
 • Elin som redan skrivit massa härliga matartiklar i magasinet klurar på: Vad längtar du efter? Jag tror vi alla längtar efter något.. vare sig det är fredag eller fred på jorden. Skulle vara intressant att veta vad du längtar efter!
  Åh, vilken bra fråga. Det tror jag också: att livet leds till viss del av längtan. Just nu längtar jag efter min man. På ett vidare plan tror jag att jag drivs av en längtan efter att landa lite i arbetslivet och med vad jag vill med det. Både det dagliga arbetet, men också sådant jag har vid sidan om: skrivandet, Livskick, Frisk & Fri. Jag har mer tid och kraft än någonsin i mitt vuxna liv – och vissa dagar längtar jag efter att bidra mer. För andra, men också för mig själv.
 • Genusvetar-psykologstudenten Ilona tycker jag ska beskriva: Hur ser ett ultimat dygn ut för dig?
  Alltså – det måste börja med en lååång sovmorgon. Jag är som en tonåring på den punkten, vill sova precis så länge som jag känner för. När sömnen väl lämnat kroppen tränar jag gärna nåt kul och prestigelöst pass: lite dans eller combat kanske? Efter det fattar magen att den är hungrig, så då gärna en brunch på stan med familjen. Alla är glada, ognälliga och nöjda, såklart ;-). Sedan ska det inte finnas några mer tider eller platser att vara på: resten av dagen ska vara helt fri och kommer förmodligen ägnas åt en god bok, uppblandat med lite soffhäng med tjejerna. Och så sushimiddag! Självklart har vädret varit kanon hela dagen (och med det menar jag riktigt varmt!)
  Om vi snackar mer extremer, best of-dagar, liksom, skulle jag nog säga dagen jag blev mamma (båda gångerna såklart) och min bröllopsdag. Överraskninghelgen min man friade kvalar också in! 🙂
 • Blogg-och Frisk&Fri-kollegan Jenny vill att jag ska: Presentera din blogg på Livskick med tre ord. Vad fick dig att starta en blogg för första början?
  Jag tror jag helst skulle presentera bloggen som ”Några sidor Liselotte”. Jag tycker jag är ganska personlig, delar med av ganska mycket av mig själv och mina erfarenheter, tankar och känslor. Samtidigt visar jag så klart inte allt. Livskick-Liselotte är jag: men inte hela jag.
  Att jag började blogga från allra första början (cirkus 2009) handlade om två saker: jag tycker det är kul att skriva och jag bor inte i samma stad som släkt och vänner. Jag ville helt enkelt uttrycka mig och samtidigt passa på att dela med mig av min och barnens vardag till folk som brydde sig. Inte många läste, men jag fick i alla fall skriva. När jag sedan blev frisk från min ätstörning hade jag massor av energi och driv att göra mer, hjälpa fler.  Bloggar hade hjälpt mig tidigare. Jag ville tro att jag också kunde knuffa någon åt rätt håll.
 • Chefredaktör Johanna undrar: Finns det några personer (kända eller okända) som du ser upp till och tycker är bra förebilder för unga tjejer?
  Roligt att just Johanna frågar detta, efter det – som sagt – är hennes namn som dyker upp i tanken allra först! 🙂  Generellt har jag alltid haft svårt att se kända personer som förebilder – jag hade aldrig idoler som barn och har liksom inte förstått hur en ska relatera till deras liv. Sedan finns det såklart uttalanden och specifika grejer någon gör som jag kan se upp till. Ärlighet är nog en viktigt grej för mig: att en står för att livet är tufft ibland (jag har ju svårt för alla över-optimister). Och – tväremot vad många trott utifrån vad jag skrivit här – så gillar jag Molly! 🙂
 • Dietisten och min fellow-östgöte Natalie är trogen sin utbildning och frågar Vilken är din favoritmåltid? Alltså frukost, lunch, middag eller kanske mellanmål och varför?
  Har faktiskt inte tänkt på detta tidigare, men middag – helt klart! Jag är inte så ”småhungrig” av mig utan går gärna och ser fram emot en stor middag hela dagen! De andra måltiderna är oftast mer funktionella – för att ge lagom energi till jobb, träning och allt annat en gör. Middagen däremot, ska vara god – och gärna ätas länge. Jag vill gå och lägga mig riktigt mätt! Dessutom: favvorätten sushi funkar liksom bättre till middag än till frukost/mellanmål… 😉
 • Vår yngsta medlem Rebecca vill veta: Vad är det som gjort dig intresserad av hälsa och det som Livskick står för?
  Jag har svårt att förstå att inte alla är intresserade av just detta! 🙂 Det handlar ju om livet, om att må brapå riktigt. Men givetvis har min erfarenhet, av många år som sjuk i en ätstörning, spelat in. Jag har hört någon säga att vi som blivit friska från detta ibland är mer friska än många andra – för vi vet vad som är viktigt och hur fel dagens ”hälso”-fokus kan slå… Det var också Johannas blogg jag hittade och vände mig till när jag på riktigt började kämpa mot friskheten.
 • Coachen Tiina utmanar sist men inte minst med: Vad är den viktigaste kunskap du har som du vill dela med dig och varför?
  Oj. Svår fråga! Det handlar nog återigen lite om det jag skrev ovan: jag tycker jag landat ganska bra i vad som är viktigt i livet. Både på grund av sjukdomen, andra prövningar – men också livets gång i sig. Jag och min man pratar ofta om hur annorlunda vi reagerar på saker jämfört med som yngre: hur mycket mindre andras åsikter påverkar oss, hur mycket mindre nervösa vi är för att göra fel, hur småirrationer inte berör eller får ta lika stor plats… Sedan vet jag ärligt talat inte om sådant är något som går att dela med sig av… Men jag kan försöka!

Tack för alla frågor. Tack för att ni är med. Tack för att jag också får vara det!

Dela inlägget:

5 Comments

 1. Pingback: Livskicks nya redaktion och jobbet den här veckan | Johanna Arogén

 2. Pingback: Tacksamhetstisdag: Livskick-gänget | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *