En nolla på träningsevent: Om att inte vara sitt bästa jag

Jag har varit på ett så kallat ”träningsevent” en gång. En ganska lokal Korpen-historia för många år sedan. Nuförtiden är utbudet betydligt större. Fitnessfestivaler, hälsobransch-träffar, gymkedje-möten o.s.v.  I kategorin häftiga-träningspass-med-spännande-instrukörer-en-hel-dag blir jag sugen att åka på i princip allt. T.ex. Be Your Best Convention, som går av stapeln om en månad.

beyourbest

En blir liksom glad av att bara läsa om alla pass och alla duracellkanin-instruktörer. Att Sofia på uppochhoppa.se (vars pepp-initiativ jag hyllat här) ligger bakom skadar inte. Men sen läser en under ”Regler och villkor” och blir ändå lite skadad, skakad:

sizezeroJag vill nästan bli arg: Varför ens nämna size zero?? Men jag vet ju varför. För att det behövs. För att det kanske kan hjälpa någon – eller åtminstone få någon att låta bli att boka sin plats. Någon som inte borde vara där.

På Korpen-dagen för alla de där åren sedan var den där någon jag. Fortfarande för ny i sjukdomen för att riktigt förstå, för att riktigt avskräckas. Jag borde absolut inte ha varit där. Jag klarade inte en hel dags träning, för jag tankade inte min kropp med tillräckligt med bränsle. Jag vet inte riktigt vad som definierar size zero – men jag var definitivt en riktigt nolla.

Jag kom inte i närheten av att be my best den där dagen. Nu skulle jag åtminstone kunna försöka – men jag vill inte gå in i en sal och se den jag en gång var. Så tack Träningsevent för att ni tar med den där raden. Som ni borde slippa skriva.

 

*obegränsat med tid och pengar vore nice, tänker jag här. så om någon vill sponsra mig med antingen eller (hallå! jag är ju b-l-o-g-g-e-r-s-k-a!) vet ni var jag finns…

Dela inlägget:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *