Upprepning som uppretar – Om att fortsätta tjata

Det är svårt att skriva om hälsa och ideal. Missförstånd uppstår, olika läger tycker hårdnackat olika och vi som försöker balanser i mitten skriker för döva öron. Jag är ganska övertygad om att många där ute tycker att vi på Livskick tjatar. Att vi gnäller på småsaker och petar på petitesser. Att vilja vara smal och snygg är väl inte så farligt, liksom? (Just den frågan tänker jag inte besvara just nu – det blir så, ni vet, tjatigt…) Och dessutom: Vi fattar, you’ve made your point – sluta gnäll nu.

Till dig som tänkt så, som tyckt att vi bara upprepar oss och gnatar, har jag hittat ett bra svar. I tidningen Kupé, av alla ställen – under rubriken ”Fråga lokföraren”. Here we go:

kupe

Lokförar-Jenny har nämligen helt rätt: vi upprepar oss inte för att tror inte folk har svårt att fatta*. Vi upprepar oss för att vi vill vara säkra på att alla hör. Vi vill bli hörda. Vi vill att alla ska åka med på vårt tåg (eller eventuell ersättningsbuss)…

Häng på motrörelsen du också:

Tagga #livskick i sociala media!

Läs också:

Om Livskick

Vad är problemet?

 

*ok, kanske en eller två…

Dela inlägget:

3 Comments

  1. Pingback: Livskick passar inte alla, och det är helt okej | Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *