Årssammanfattning 2014

Så var vi inne i 2015. En fin hemmakväll med en fin familj ledde in i detta nya – som än så länge inte inneburit några större förändringar än att den yngsta dottern sov ända till 10:30 imorse 🙂 Och här tänkte jag hålla kvar vid det gamla lite till –  eftersom 100 frågor-grejen var roligare än vi alla trott, hakar jag givetvis på Johannas årssammanfattning.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Gifte mig (planerar inte att göra om), arbetade ideellt (planerar att fortsätta med) och deltog i 2.5 valkampanjer  (hoppas jag ingen annan får för sig att planera igen).

Genomdrev du någon stor förändring? Förutom att sluta ”leva i synd” 😉 blev jag bloggare för Livskick – som för övrigt också genomgick en förändring.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja. De senaste åren har de flesta gamla vännerna från gymnasiet blivit föräldrar – kul, även om jag och mannen känner oss rätt långt ifrån den där nybliven förälder-tiden (som sagt, den yngsta sover längre än vi själva…)

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 26 juli.

Dog någon som stod dig nära? Nej.

Vilka länder besökte du? Inga! Har faktiskt tänkt på det, att det varit ett helt rese-löst år. Inte för att jag är någon globetrotter, men tidigare år har jag nog varit i minst något annat land. Glad att slippa flygturer, men har saknat att uppleva nya platser – och sol och värme, som brukar vara bästa anledningen att resa (tack och lov för den fina sommaren!)

Bästa köpet? Alla träningskort (mitt älskade World Class, dotterns älskade dans, andra dotterns älskade – om än min hatade 😉 – simskola och Zumba-klippkortet vi använt tillsammans)

Gjorde någonting dig riktigt glad? Överraskningshelgen i Dalarna, som även innehöll ett fint frieri och ledde till ett väldigt fint bröllop och fina dagar som nygift.

Saknade du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Ett större socialt liv. Närståendes goda hälsa. Mod och ork till mer spontanitet i livet.

Vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts med andra under roliga och kravlösa omständigheter. Njuta av stunder med mannen och barnen, utan måsten.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat, oroat mig och försökt planera för sådant jag inte kan styra över.

Favoritprogram på TV? Nej 🙂

Bästa boken du läste i år? Life After Life (i vanliga fall en sjukt svår fråga, grattis 2014!). Har för övrigt läst betydligt mindre än vanligt, så det var en lyckträff.

Största musikaliska upptäckten? Som vanligt enbart ”återupptäckter”. Typ: Damien Rice, Frida Hyvönen och Conor Obersts tidigare skivor hamnade i spellistan, igen.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag klarade av sommaren 🙂

Största framgång på det privata planet? Att jag orkade både leva och överleva, trots att livet fortsatte jävlas.

Största misstaget? Att tro att allt skulle bli lätt bara för att jag äntligen var frisk. (Visste bättre rent logiskt, men det där förrädiska hoppet…)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Svår fråga. 2014 kan nog kallas mitt första helt friska och fri år – vilket såklart gjort många stunder gladare. Men prövningarna var som sagt inte helt slut för det, och den besvikelsen har lett till en hel del ledsamheter också. Som i sin tur har lett till att jag inser att jag klarar mer än jag tror, vilket är något att vara glad över…. Med andra ord: varken eller, såsom vi komplexa varelser fungerar….

Vad spenderade du mest pengar på? Utöver basbehov som mat, boende och tågresor, pinsamt nog: skönhetsprodukter (som jag försöker motivera/bortförklara här och här).

Något du önskade dig och fick? Behålla jobbet. Och ett givande ideellt engagemang.

Något du önskade dig och inte fick? En prövningslöst år. Att resa.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Som vanligt: så lite födelsedagsaktigt som möjligt.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Se ovan. Samtidigt som jag väljer att se 2014 som så bra 2014 kunde vara – jag orkar inte bli bitter och ångerfull fler gånger i livet.

Vad fick dig att må bra? Träning, engagemang och min familj.

Vem saknade du? Vänner jag flyttat ifrån (tredje omgången). Och som alltid de senaste snart 10 åren min morfar.

De bästa nya människorna du träffade? När jag läste Johannas svar på den här frågan blev jag först rörd – sen insåg jag hur sant det är: att man inte behöver träffas för att känna samhörighet. Sociala media är verkligen sociala ibland – och bara en letar lite kan en hitta personer med samma värderingar och samma strävan i samhället. Så jag säger Johanna, Johanna och alla andra frizoner jag funnit.

Mest stolt över? Att jag, trots jobbiga omständigheter, inte har tagit den ”lätta” utvägen och fallit tillbaka i ätstörningen.

Högsta önskan just nu? Jag kan av skrockfulla – på gränsen till tvångsmässiga – tankar aldrig svara på den här frågan med annat än: ”Att mina barn får långa och lyckliga liv” (och det är ju alltid min högsta önskan).

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Vara gås oftare. Och anka mer sällan. Och lika mycket höns-mamma som vanligt 😉

2014
Året i bilder

 

Dela inlägget:

3 Comments

  1. Pingback: 2013 års... vs 2014 års.. | Liselotte Howard

  2. Pingback: År 2015: en sammanfattning | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *