Prinsessigt

Hon den där som fyllde fem för några månader sedan har en prinsessfas. Allt som inte har någon Disney-donna avbildad avfärdas omgående – om det så är leksaker, kläder eller godis. Det känns ju tyvärr inte helt okej. Disney är liksom inte kända för sunda ideal varken när det kommer till kroppar, könsroller eller sensmoral…

ideal

 

Å andra sidan vet jag att det är just en fas. Och att min dotter blir glad av sagorna, helt utan att tycka att hon ska se ut eller uppföra sig som personerna i dem. Och att även rosaklädda prinsessor kan göra revolution. Dessutom är det faktiskt rätt mysigt att krypa upp framför datorn och titta på en barndomsfavorit (allt efter -94 är jag kall inför!).

Just nu får devisen ”Barn gör som en gör. Inte som en tecknad figur gör.” råda. (Jag är inte särskilt prinsesslik, promise!) Och även om du inte håller med, måste du hålla med om att Jeanette (som även skrivit några artiklar på Livskick) har talang:

prinsessor
Omtyckt 5-års present! (Av: Jeanette Samuelsson)
Dela inlägget:

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *