Att bygga självkänsla med bilder: Min mood-board idag

Jag är mer än ord-person än en bild-person. På Instagram blir jag därmed en sucker för sådana där, rätt cheesy och ofta egentligen intetsägande små aforismerna och affirmationerna och allt vad det heter. Lite hat-kärlek, som ni anar. Min cyniska sida tycker liksom att det är helt poänglöst att glo på en mening någon flummat ihop på fyllan… Medan min mer romantisk-litterära sida blir alldeles varm.

Så ibland sparar jag ner sånt jag ser. Ibland delar jag dem. Ofta försöker jag få dem att passa in i något blogginlägg eller en anekdot från min dag (”långsökt” är ett ord som regelbundet kan användas för att förklara hur).

Men då och då behöver jag faktiskt glo på dem själv också. Försöka ta åt mig. Idag, first time ever, tänker jag därför skapa en sisådäringa ”mood-board”. Med bara billiga Instagram-pics:

Insta

En behöver inte vara hjärnkirurg för att ana att fröken Självkänsla-redaktör behöver pusha sin egen självkänsla en aning idag… För det blir ju så, när det varit mycket yttre omständigheter som tröttat ut, samtidigt som en inser att vissa personer alltid lyckas ta fram det värsta i en…och faktiskt också trycka ner en, trots att en är en vuxen kvinna med gott självförtroende som tycker hon hanterar saker helt okej nuförtiden.

Det är bara att inse: vissa har sin bild klar redan, vissa ser en Liselotte jag inte är –  eller i alla fall inte vill vara (men kanske blir när jag är med dem?) Självuppfyllande profetior, respektlösa pikar, förutfattade meningar. Och kanske också att jag på riktigt är ”fel” för just dem – jag passar inte i boxen, jag är inte solstrålen… jag kan inte sluta att skapa mina svallvågor. 

Men det är okej. Och jag vill känna mig okej. Ibland betyder det att jag inte kan behaga, att jag inte kan ge dem ”rabatt” på min emotionella energi.

Flummigt snack från trött flicka (jo, ”vissa” kommer alltid se mig som en liten flicka, trots att jag själv håller på att uppfostra två sådana till självständiga kvinnor i detta nu).

Vad tycker du om sådana här bilder? Hjälper orden dig? Tar du åt dig?
Är du solen eller månen…? 😉
(du, du behöver inte vara rädd att göra mig besviken!) 

p.s. Har du föresten läst min artikel om att rädda självkänslan när du blivit bortvald? Insåg precis att JAG borde läsa den igen! 🙂 d.s.

Dela inlägget:

5 Comments

  1. Pingback: En annat typ av mood-board: Mitt blogguniversum | Liselotte Howard

  2. Pingback: Blogg-battle! Hälsohetsen blir hetsig (nästan i alla fall...) | Liselotte Howard

  3. Känner igen mig i det där med bilderna- ibland gör det jättemycket och ibland känns det bara klyschigt (trots att det kan var ett fint budskap). Jag gillar mer kloka texter till fina bilder, där känner jag att jag får pepp 🙂

    1. Precis 🙂

      Du som har sånt öga för bild kan jag tänka mig blir ännu mer ”kräsen” kring innehållet hur den aspekten – men också mer tilltalad när det blir bra! Intressant hur man fungerar där.

  4. Pingback: Jag har lidit - därför är jag (bättre än andra?) | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *