Tacksamhetstisdag: 10 i topp

Jag vet att mina tacksamhetstisdagar ekat med sin frånvaro ett tag. Mitt gnällig jag vill säga att det beror på att saker och ting varit tråkiga och bråkiga på sistone. Mitt logiska jag vet att det bara är undanflykter, eftersom hela poängen med tacksamhetstisdagar är att synliggöra det lilla livet, de små sakerna som vi faktiskt har att vara lyckliga över – hur olyckligt livet än kan te sig ur pessimistens synvinkel.

Jag är mer gnällig än logisk idag, dock, så jag gör det enkelt för mig och copycat:ar Saras inlägg från igår, genom att köra en 10-i-topp:

 1. Solen lyser.
 2. Gymbesöken ger mig väldigt mycket just nu; inte så mycket för fysisk form, eller ens funktion, men som paus från hemmalivet och med instruktörer som både är supermysiga och stenhårda (bästa blandningen!). Och Liten gillar det också 🙂
 3. Solen värmer.
 4. Andra är tacksamma för saker jag gör – och i stunder tror jag faktiskt på att jag gör nytta (ego-biten av mitt mentorskap)
 5. Stor var hos skolsyster igår och uppmätte 152 cm över havet = jag är fortfarande en dryg decimeter längre! 😉
 6. Jag har fastnat för det här med Instagram och känner mig faktiskt smått social via detta sociala media numera. Jag har till och med kramat om en bara-Insta-bekant 🙂
 7. Solen håller sig uppe längre på kvällarna.
 8. Min man har haft ett säga-alla-saker-rätt-flow på sistone – och därmed lyckats hålla mig flytande även dagar då jag hellre velat sjunka (VI är så sjukt bra, måste sluta glömma bort det!!)
 9. På fredag får jag träffa en saknad vän – och alltså umgås med en person a) av kvinnokön b) >10 års gammal (sist detta mirakel skedde? när Johanna var här…)
 10. Solen lyser.sol

Vad är DU tacksam för idag?

p.s. Jag känner mig onekligen mindre gnällig efter att ha skrivit detta. Prova du också! d.s.

Dela inlägget:

5 Comments

 1. Lorena

  Jag är tacksam för typ allt, men mest idag för att jag inte orkar ta världen som ett personangrepp längre, nästan aldrig nånsin. Oavsett om nån snor min cykel, SJ jiddrar eller män härskarteknikar över mig.

  Det stinger till lite först, sen kommer jag på typ ”ah men just ja, livet är en gåva och allt handlar inte om mina små känslor kring små företeelser” så låter jag kaoset hålla på runt mig.

  Känns otroligt lyxigt.

  1. Och att du kan göra det är en gåva i sig!
   Det kräver insikt och övning att inte ta ta saker personligt. Och lika mycket insikt och övning att inte känna att ”världen är emot mig” (trots att man redan i typ psykologi 1A lär sig att ett yttre locus of control aldrig ger något bra….)

   Och även när man insett och övat trillar man dit ibland! Därför är det bra att påminna sig. Och vara lite tacksam 🙂

  2. Åsa Jansdotter

   Härligt Lorena, behöver en släng av det där just nu – att inte låta saker gå innanför huden, släppa och inte bli så heligt förbannad som jag blir på mycket… Tack för det och tack för din lista Liselotte! Är också tacksam för att solen lyser och värmer och är tillbaka 🙂

 2. Pingback: Tacksamhet x 10 | Johanna Ahlsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *