Tacksamhetstisdag: Att väcka hopp hos den som behöver

Du inger hopp

Tänk att tre ord kan innehålla så mycket. Ge värde till så mycket. Lyfta så mycket tungt och fult till något lätt och fint.

Jag har nu fått höra orden flera gånger, som förklaring till varför det känns bra att ha mig som mentor via Frisk och Fri. Innan dess hade mentorskapet känts som något trevligt och socialt och ganska egoistiskt från min sida. Visst gav jag tips och råd, lyssnade och pratade, skrev och förklarade. Men det är svårt att veta om en når fram. Om det faktiskt är lönt – för mer än det där trevliga och sociala.

Att inge hopp är däremot något stort. Något viktigt. Något helt grundläggande för att ta sig vidare. Utan hopp är det svårt – ja, förmodligen helt omöjligt – att våga satsa på friskheten.

Det går inte att helt enkelt motivera någon ur sjukdom. Det finns inga rätta ord, gyllene regler eller färdiga lösningar. Men hopp är onekligen en grundkomponent för att personen själv ska kunna bestämma sig. Om jag, genom något jag säger – eller bara är – inger hopp har jag kommit långt.

Jag är inte tacksam över att jag blev sjuk – men om jag inte blivit det hade jag heller inte blivit frisk. Och då kunde inte min friskhet kunnat inge hopp hos någon annan. Och det där hoppet – det är jag tacksam över!cloud-502434_1280

p.s. Har du själv gått igenom en ätstörning och vill ge andra hopp om friheten? Kolla in den här sidan. Och tipsa gärna i kommentarerna om andra organisationer som jobbar med mentor, på andra områden där en kan göra nytta! d.s.

Dela inlägget:

3 Comments

  1. Både du, och hela livskick ger mig hopp och motivation! Och tar mig upp på rätt tankebana när jag börjar tvivla. Helt klart det bästa i hela cyberspace!! Ni är riktiga hjältar, det ska ni då veta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *