ABC-lista

Återigen har jag hittat en, egentligen helt meningslös, lista, hos Sara. Nu i form av ett (engelskt) ABC, så här för att fira skolstarten (som för oss hände redan i torsdag: jag har numera en förskoleklassare och en femteklassare!) – och veckostarten.letters-66953_1280
Om du också skriver en – länka i kommentarerna 🙂

A – Age: 32 (fast jag är alltid tvungen att tänka efter)

B – Biggest Fear: Att något händer mina barn.

C – Current Time: 07:50. Det här med skolstart för Liten innebär för mig en timmes t&r-promenad varje morgon – något jag inte riktigt räknat med på förhand, dumt nog. (Som den mer snabbtänkte inser innebär det även en lika lång prommis varje eftermiddag… Tur att en har ett jobb där en lugnt kan klämma in timmar på kvällar och helger också!)

D – Drink You Had Last: Energi-C-vitamin brus (se föregående punkt 😉 )

E – Easiest Person To Talk To: Vad innebär ”lättast”? Beror givetvis på ämne. Men om vi utgår ifrån definitionen ”får mig att babbla på om allt möjligt” och ”vänder jag mig automatiskt till när jag mitt uppe i vardagen vill lufta något/prata av mig” så är det ganska jämnt mellan min 11-åringa dotter och min lillasyster (var och en med varsin svårighet: den första att hon kan vara tonårs-moody och inte vilja prata med mig, den andra att hon inte bor i samma lägenhet och kräver mellansteget telefon). Yngsta dottern är en bubblare, men det är inte alltid så ”easy” att omformulera det jag vill prata om till 6-års språk.

F – Favorite Song: Beror på humör. Men spontant just nu tänker jag ”Space Dye Vest” (Dream Theater) som en sån där alltid-favorit.

G – Grossest Memory: Usch, hatar ju folk som delar med sig av äckligheter. Men låt oss säga så här: jag slutade dela min frukt med småbarn efter att ha tagit ett stort bett efter min 10 månaders gnagt på mitt äpple en gång…

H – Hometown: Facebook vill ju gärna ha det till där man är född/uppväxt. Men jag säger Linköping – där jag bor och känner mig hemma.

I –  In Love With: Min man, även om det är svårare att komma ihåg under omständigheterna vi lever i. Bra att påminna sig om då och då!

J – Jealous Of: Just nu är det nog drivna människor med en plan i livet och mål de jobbar för att uppnå. Jag känner att jag mest flyter med, utan ambitioner – vilket också gör att jag saknar förväntningar och motivation i mångt och mycket.

K – Kindest Person You Know: Har lite svårt för överdriven snällhet. Är nog för cynisk – det känns inte äkta om någon ALLTID är snäll. Eller så kanske jag känner mig hotad av att andra är snälla, eftersom jag ärligt talat inte alltid fixar den biten själv…? Oväntad snällhet däremot kan nå direkt in i hjärtat, har jag insett nu när min man är sjuk. Att vänner jag kanske inte räknat med (på grund av mig snarare än på grund av dem) har hört av sig och visat massor av värme. Tänker dock inte utnämna EN av dem som snällast (det vore ju liksom inte snällt….).

L – Life Isn’t Complete Without: Upplevelser. Jag är beroende.

M – Middle Name: Caroline

N – Number of Siblings: 2.

O – One Wish: Att inget ont händer mina barn (tror jag har berättat det i tidigare listor: när jag får frågan om en önskan har jag en tvångstanke att jag inte kan säga något annat än detta…) Givetvis vill jag också att min man blir frisk… men jag kan tyvärr inte slösa en önskning på honom framför barnen!

P – Person You Spoke To On The Phone Last: Min mamma. (Just nu har jag ett stort behov av den-bästa-och-mest-erfarna-förskolläraren-jag-vet, för att hantera Litens inträde i skolan, så det blir en del telefontrakasserier åt hennes håll.)

Q – Question You’re Always Asked: Hur gjorde du för att bli frisk? (om jag är i Frisk&Fri eller Livskick-rollen) alternativt Så du är politiker? (om jag är i jobbrollen) Första svaret är för långt att återge – och egentligen inte helt relevant för en annan individ som måste hitta sin egen väg, det andra svaret är ”Nej” – politiska organisationer behöver också tjänstemän, serru.

R – Reason To Smile: Något galet den yngsta säger. Tyvärr blir hon ofta väldigt (väldigt!) arg om hon märker att en ler…

S – Song You Last Sang: Vill skriva ”Jag sjunger inte” (för det gör jag inte, egentligen), men varenda barnprogramjingel fastnar ju! Senast: Zoe Kézako.

T – Time You Woke Up: Vilken av gångerna? Sover kasst och vaknar ofta till. Men jag gick upp 6:50.

U – Underwear Color: Skulle aldrig ens titta åt något som inte var svart. (Gäller ofta övriga kläder också, för den delen, även om jag försöker bättra mig.)

V – Vacation Destination: Total avkoppling: sommarstugan. Reslust (som jag faktiskt har erfarenhet av): Australien. Resefantasier (som jag vill uppleva): För mycket att ens börja tänka på.

W – Worst Habit: Städar, torkar av, plockar undan o.s.v. konstant. MIG stör det inte, men andra tycker nog jag är lite väl OCD där. Eller så blir det irriterade på att jag plockar undan saker de fortfarande använder/torkar av där de ska kladda ner igen o.s.v.

X – X-Rays You’ve Had: Hos tandläkaren. (Om inte ultraljud räknas? Det har jag gjort måååånga)

Y – Your Favorite Food: Sushi, om vi pratar mat-mat. Annars är jag väldigt förtjust i saker som andra inte skulle kalla middag; typ keso, frukt, kokta ägg och sånt (låter mer ”hurtbulle-mat” än vad det är, tro mig 😉 ).

Z – Zodiac Sign: Oxe. (Men sånt tror jag väl inte på…?)

Dela inlägget:

5 Comments

  1. Haha kan så relatera till W! Och jag håller med, det stör ju inte mig 😉 (stör mig dock lite att jag lagt pengar på en dammsugare men ändå bara ”damsuger” lägenheten med händerna)

  2. Pingback: Trivial facts from A to Z about me (blogglista!) | Johanna Ahlsten

  3. Pingback: Om mig från A till Z-en blogglista! | Jenny Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *