Fredagslistan

Jag fortsätter att sno listor från Sara på Träningsglädje – denna är en återkommande variant hon introducerat och som tilltalar mig med sin reflekterande inriktning. Det känns bra att stanna upp och sammanfatta, speciellt efter en vecka där det varit mycket tankar och diskussioner, både i det egna huvudet och i media.

Om ni gillar kanske listan dyker upp fler gånger, men här är alltså veckans Fredagslista.

> Bäst i veckan hittills?
Att Frisk & Fri synts i media hela veckan (visserligen mycket tack vare en viss Katrin, men jag väljer att se det positiva i att vi når ut med RÄTT budskap). Utöver Malou efter 10 har svallvågorna efter badhus-vågarna gjort att Hannah synts, och Nina Åkestam nådde ut fint i Metro och nämnde både viktiga Min Lilla Syster och föreningen. Och idag var Maja med i radio också!
> Sämst i veckan hittills?
Att det går katastrofalt dåligt att lämna min Liten på skolan och att jag börjar känna mig alltmer otillräcklig som ensam ansvarig för henne (och hennes syster).
> Där har jag ont
Hjärtat (den fysiskt ofarliga varianten av smärta, dock). Och i det min dumma, svaga vrist, som uppenbarligen inte gillar att jag promenerar så mycket på grund av skolracet… (och som jag tror att jag snart måste ta till Livskicks egen fysioterapeut!)
> Det tänker jag mycket på
Att jag inte ska tänka så mycket på ideal och kroppsnormer och ätstörningar och…. Och att det är sant att det man bestämmer att man inte ska tänka på dyker upp HELA tiden i huvudet (ja, och så i media som sagt).
> Det klär jag mig i
Kläder som är för kalla den första kilometern till skolan på morgonen, och alldeles för varma de sista kilometrarna hem. (Och igår hade jag på mig kläder som inte var träningskläder!)
> Nästa vecka ser jag fram emot
Att mina föräldrar kommer hit och ser till att mina barn får en härlig helg och att jag samtidigt får klä på mig icke-träningskläder igen och vara på konferens med kollegor från hela landet.
> Det dricker jag
För mycket lightläsk… Men snart är det nog te-dags! (är periodare)
> Idag händer detta
Studiedag för barnen och Stor har redan tagit tåget norrut för släkt-häng, så jag är ensam med Liten. Tänker oss en tur till stan, följt av det obligatoriska (ja, i princip faktiskt – Jenny håller stenkoll på mig! 🙂 ) fredagscykelpasset.
> Och på lördag det här
Release-helg på Worldclass! Tänker mig ”bara” BodyCombaten (har blivit för gammal för den där ”köra alla nya pass på rad i ren eufori”-grejen…)  men ser desto mer fram emot just detta. Efter det blir det mys med Liten (eller ”all-in bekräftelse” som barnpsykologen uppmanar mig – inte alls mammaprestationsångest…)
> Söndagen tillbringas så
Soffan, hoppas jag. Och – tyvärr – på badhuset för Litens simskola. (Jag är en dålig aktivitetsmamma, och står för det!)
> Och mest av allt önskar jag detta
Men åh, jag kan ju inte säga annat än ”Att inget ont ska hända mina barn” (tvångstanken, ni vet).

fredagslistan
Jag, just nu (sa jag att jag hänger med en 6-åring?)
Dela inlägget:

3 Comments

  1. Pingback: Fredagslista – Johanna Ahlsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *