Tack för er tacksamhet (och för Sune, såklart)

Jag är INTE en särskilt tacksam människa just nu. Jag tycker faktiskt livet är rätt kasst och har svårt att ”vara i nuet” eller ”se det vackra i vardagen” och allt det där vi uppmanas till. Jag upplever mig orättvist behandlad av världen och är helt enkelt störigt otacksam idag….  Men just därför är jag så väldigt tacksam över att jag förra tisdagen frågade ER om vad ni är tacksamma över. Titta vad mycket fint jag fick höra:

 • ”Livet”
 • ”Att ha någonstans att bo, mat på bordet och kläder på kroppen”
 • ”Bara helt innerligt tacksam just nu”
 • ”Att få vara frisk”
 • ”Att jag lever.. och att jag vill leva… ”
 • ”Att jag har skapat mig ett bra liv mot alla odds”
 • ”För alla goda krafter som sluter upp i samhället just nu, som visar på hopp för mänskligheten.”
 • ”Jag är tacksam för att jag lever. Med tanke på det som varit är inget självklart längre för mig.”
 •  ”Över att känna mig lycklig och välsignad med fantastiska människor i mitt liv.”
 • ”Klart septemberväder, sovmorgon till 6.30, kaffe i någorlunda lugn och ro.”
 • ”Att det just nu finns utrymme att vara tacksam för småsaker.”
 • ”För att jag o mina närmsta är friska och att jag träffat mitt hjärta.”
 • ”Att kroppen fungerar, jag omger mig med bra människor och att mitt liv fungerar!
 • ”Allt”

Det är svårt att hålla i tjurigheten när en läser sådant, eller hur. För det finns ALLTID saker att vara tacksam över. Stora, små. Viktiga. Oviktiga. Allmängiltiga. Helt personliga.

Så TACK till er. Tack till tacksamheten. Och ha en härlig tisdag.

hjärta läsning

p.s. I söndags kväll var jag galet tacksam över att Sören Olsson och Anders Jacobsson ägnat så många år till att skriva löjliga böcker om en löjlig liten pojke och att jag, mitt i kaoset, faktiskt mindes att de gjort det, hade sinnesnärvaro nog att knappa mig in på elib.se och låna ett stycke sådan bok och började läsa högt. Tills mina tjejer skrattade högt. Ibland behövs de små sakerna för att avhjälpa de stora… d.s.

Dela inlägget:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *