Ska en skratta eller gråta? (åt media)

På tal om att det här med graviditeter… Jag har ju skrivit vad jag tycker om medias hantering av sådant förut, men detta hyckleri var för tydligt för att inte belysas här:

Svensk Damtidning nr 45-2015
svensk damtidning nr 45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och Svensk Damtidning nr 46-2015

svensk damtidning nr 46

 

 

 

 

 

 

 

Så…. vem pressar prinsessorna…?

Och angående rubriken: oftast så skrattar jag faktiskt. Visserligen på cyniskt, raljerande och tragikomiskt vis, men ändock (yup – varje ord är en inläggslänk där jag skrattat åt tidningarna!). Det är liksom min överlevnadsstrategi i dagens medialandskap.

Med det sagt har jag full förståelse för den som i stället gråter. Hade jag läst ovan artiklar (vilket jag i och för sig inte gjort nu – det räckte liksom med rubrikerna) en annan period i livet, hade jag mått riktigt dåligt. För att inte tala om hur alla mat-, vikt- och dietrubriker påverkade mig när jag var sjuk i min ätstörning… En strategi som går ut på att använda ironi och överlägsenhet fungerar liksom inte när en är för liten för att vara ironiskt och inte har en gnutta överlägsenhet i sig. Och eftersom jag vet det så skrattar jag idag – men med ilska i botten; för alla andra, som jag vet istället gråter.

Jag hoppas dock att fler än jag kan se ironin i detta: I måndags när jag delade bilden på alla nya härliga Livskick-artiklar, gissa vem som var först med att gilla…?
expressen hälsoliv

 

 

 

Jag gissar att de inte läst varken Livskick eller min blogg så ofta. I alla fall inte det här inlägget i, eller det här, eller det här, eller det här…(eller Johannas variant här eller här!) 😉 Vi har lite olika syn på vad ”hälsoliv” är, tror jag… men det förstår inte de stackarna!

Vad jag vill få sagt? Tja, att ni ska försöka se humorn i tidningsidiotin – eller helt enkelt hålla er till Livskick! 🙂

Dela inlägget:

One Comment

  1. Pingback: Om faderskap och psykiatrisk slutenvård (och ett boktips) | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *