Fint jobb för Frisk & Fri

Kommer ni ihåg att jag skrev om några fina initiativ, eftersom jag själv inte riktigt känner mig i form att bidra med något just nu? Den känslan kvarstår visserligen en aning (eftersom jag känner att jag inte räcker till), men hey, äras den som äras bör (mig alltså!).

Under tiden jag känt att jag ”inte gjort något vettigt alls” har jag faktiskt, för fantastiska Frisk & Fri:s räkning:

 1. Agerat sammankallande i riksorganisationens valberedning, som utser valbara kandidater till den viktiga riksstyrelsen.
  Det här var ett uppdrag jag inte riktigt planerat för och som jag hellre gjort i en tid i livet när jag känt att jag kunnat ge full fokus… MEN: oj vad härligt det ändå var! Mina uppgifter har bestått i att dels intervjua nuvarande styrelse och verksamhetspersonal (för att lära mig mer om organisationen) och dels i att kontakta personer som av en eller annan anledning har ansett som potentiella nya styrelsemedlemmar (för att höra om de varit intresserade av att kandidera). Och vilka personer sen! Alla nominerade var för det första smickrade av att få frågan, eftersom de inser vilken viktig förening det handlar om – vilket för en kämpande volontär är underbart att höra. De som ställde upp som kandidater visade sig dessutom, via vidare mailintervjuer, vara helt fantastiska på alla sätt och vis; forskare, vårdanställda, personer inom idrottsvärlden, folk med stora nätverk och ännu större driv… Och alla hade enormt goda motivationsfaktorer till att vilja bidra till verksamheten på bästa sätt. Det finns personer där ute som inser hur destruktiva ätstörningar är och hur mycket som måste göras för att stoppa dem. Det finns personer där ute som aktivt vill arbeta tillsammans för att informera och förebygga och hjälpa drabbade. Jag behövde påminnas om det, för att orka balansera min egen drivkraft. Därför är jag både tacksam och stolt över att ha agerat i denna roll.
  (Valberedningens slutliga valförslag finns tillgängligt till och behandlas under föreningens årsmöte 2016).
 2. Påbörjat en viktig artikel för medlemstidningen Insikt.
  Jag skulle inte ta på mig något mer, verkligen inte. Jag har ju knappt skrivit en artikel för Livskick på år och dar, och sa åt mig själv att skrivlusten ska drivas just av lust, inte av känslan att jag ”borde”. Men så hörde redaktör Nike av sig (mest för att vara snäll och höra hur jag hade det <3 ), och råkade ha ett uppdrag… Och så gick artikelhjärnan igång: jag såg potentialen i både ämnet och ett möjligt upplägg, insåg att jag kunde nörda ner mig i forskningsstudier och ställa frågor till fler sådana där personer som dem jag pratar om ovan… och så blev mitt bestämda nej ett ”javisst, det fixar jag”. Nu känns det både bra och kul. Och det kommer att bli både betydelsefullt och bra det här! (Jag kanske inte räcker till, men jag kan skriva – så det så!) Håll alltså utkik framöver, efter en text om att vara äldre och lida av en ätstörning.
 3. Hållit en ny närståendeträff
  Det orkar jag ju såklart inte just nu, när jag själv är mer närstående än volontär… Men kollegan Louise var också med, och jag gick såklart genast helt ur rollen som ”fru till en sjuk person” och in i rollen som ”tidigare drabbad, men också mamma” när jag mötte de tre mödrarna som förtvivlat behövde prata, behövde finna hopp. Det är så jäkla härligt att kunna ge ibland, hörrni! (p.s. Imorgon håller kollegorna en träff för drabbade, lika viktigt, lika givande. d.s.
 4. Värvat en ny volontär till min lokala avdelning
  Okej, nu börjar vi lämna ”äras den som äras bör” och gå in på ”ta åt sig äran för andras jobb”, men… Även om personen själv länge varit motiverad, själv tog kontakt och själv gjorde bra ifrån sig på sin volontärintervju, så tänker jag ändå tänka att mina små ”pikar” på vägen bidragit till att allt föll på plats. (igen: så det så!)
  frisk & fri riksföreningen mot ätstörningar

p.s. Vill du också hjälpa till…? Läs mer här! d.s.

 

Dela inlägget:

One Comment

 1. Pingback: Den Egoistiska Anorektikern? | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *