Om mig

Om du någon gång läst ett horoskop över Oxen vet du hur lugn, eftertänksam och vänlig jag är.  Jag dömer inte någon eller något i första taget och vill oftast alla väl.

Förutom när jag är envis eller passionerad, vill säga. Området där sistnämnda två egenskaper applicerats mest flitigt har, i hela mitt liv, varit Maten och Kroppen.  Allt är tillåtet i krig och kärlek – och jag valde ”söndra och segra”-strategin: när Kroppen bråkade vände jag Maten emot den. Hämnden blev dock inte så ljuv som jag tänkt mig, utan förvandlades till en flera år lång kamp mot anorexi. Ett tag såg jag mig som förlorad.

Men vid det laget hade jag fått min andra, efterlängtade dotter, medan den första började bli äldre och klokare. Och som mamma var det aldrig ett alternativ att ge upp. Oxens envishet visade sig vara ett användbart karaktärsdrag när jag vände striden. Att vinna var så klart uteslutet, eftersom det var mig själv jag krigade mot – men idag kan jag i alla fall säga att jag nått vapenvila. Och Frihet.

För övrigt:

– är jag allergisk mot sport, men har däremot tränat olika gruppträningspass halva livet

– skulle jag kunna leva på sushi

– väljer jag alltid en bok framför tv:n

– har jag en närmast ohälsosam besatthet av månen

– läser jag aldrig horoskop

3 Comments

  1. Pingback: Kickad av livet eller Livs-kickad? | Liselotte Melander

  2. Pingback: Etikett-etikett: Om förenkling som är för enkel | Liselotte Melander

  3. Pingback: ABC-lista | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *